Mondenii
Powered by Prima
Interviu
  • Comenteaza
 
Publicitate

De Paste, Mirela Zeta face drob de miel

postat la 2010-04-02 12:36:00

 

1.       Ce inseamna pentru tine sarbatoarea Pastelui?
M.Z.: Pastele, ca si Craciunul, este o sarbatoare pe care o petrec in familiei. Este un prilej de bucurie.
 
2.       Spune-ne un truc pe care il folosesti cand gatesti, indiferent ce.
M.Z.: Imi place sa improvizez in bucatarie, dar sunt si retete pe care le respect cu sfintenie.
 
3.       Ce traditii respecti de Paste?
M.Z.: In dimineata Pastelui toata lumea pune masa. Cand eram mica, dupa ce mergeam la biserica imbracata cu haine noi (asa era datina) veneam acasa si ciocneam un ou rosu cu tatal meu. Nu am castigat niciodata acest joc. Raportul de forte era diferit. Astazi sunt dezamagita cand vad ce se intampla in seara de Paste. Oamenii vin sa ia lumina crezand ca acolo sta mantuirea sufletului, intr-o bucatica de ceara.
 
4.       Ce amintire din copilarie din perioada Pastelui iti vine in minte?
M.Z.: Pentru ca nu castigam la spart oua, am crezut ca unul de lemn isi va face treaba cum trebuie. Asa ca mi-am achizitionat unul si l-am pus in bolul cu pricina. Constiinta nu m-a lasat sa trisez, asa ca am pierdut cu demnitate in fata tatalui meu, pe care l-as putea numi “The Champ”.
           
Reteta de drob de miel
Ingrediente:
 
-          Organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii si inima)
-          5-7 fire de ceapa verde
-          4 fire de usturoi verde
-          4 oua
-          O legatura de patrunjel
-          O legatura de marar
-          Un prapure sau pesmet
-          Sare si piper dupa gust
-          2-3 oua fierte (optional)
 
Mod de preparare:
 
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucatele mici, se curata de pielite, cheaguri de sange, etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet, sa iasa orice eventual miros.
 
Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa
20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana).
 
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este faramicioasa. Daca cumva mai este faramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
 
Prapurele se spala in cateva ape. Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit. Cand e gata se lasa sa se raceasca si apoi se serveste la masa.
 
Pofta buna!
 
Sursa: TV Satelit
 






Comentarii
oana - 2013-08-13 20:42:55

Sunt suta la suta sigura ca povestioara legata de Paste si ciocnirea oualelor este adevarata!e o actrita fff buna!

dia - 2011-01-08 18:06:47

ZI CA nu e super tare(nu ai cum sa crezi asa ceva

Alexa - 2010-07-05 20:26:58

Ador emisiunea mondenii sunteti la fel de amuzanti ca mine

  •   _____    __   __  __    __     ___    
     /  ___||  \ \\/ // \ \\ / //   / _ \\  
    | // __     \ ` //   \ \/ //   | / \ || 
    | \\_\ ||    | ||     \  //    | \_/ || 
     \____//     |_||      \//      \___//  
      `---`      `-`'       `       `---`   
                                            
    
  1