Mondenii
Powered by Prima
Interviu
  • Comenteaza
 
Publicitate

Angel Popescu, specialist in cozonac!

postat la 2010-04-02 12:46:00

 

1.      Ce inseamna pentru tine sarbatoarea Pastelui?
Angel Popescu: Din punctul meu de vedere, Pastele este cea mai importanta sarbatoare, avand in vedere semnificatia pe care o are.
 
2.      Spune-ne un truc pe care il folosesti cand gatesti, indiferent ce.
A.P.: Fiind o catastrofa in materie de gastronomie, trucul pe care-l folosesc este acela de a ma sustrage din bucatarie, extrem de subtil, evitand astfel un atac de panica. :-) Dar, daca totusi sunt prins, ma implic 100% si in aceasta activitate.
 
3.      Ce traditii respecti de Paste?
A.P.: Respect traditiile pascale ca orice crestin.
 
4.      Ce amintire din copilarie din perioada Pastelui iti vine in minte?
A.P.: In gimnaziu, in ajunul sarbatorilor de Paste, organizam concursuri de spart oua. De cele mai multe ori ieseam invingator. Nu acelasi lucru se intampla si acasa. Cand concuram cu tata, terminam invariabil pe locul doi. 
 
 
Reteta de cozonac
 
Pe masa de Pasti, pe langa traditionalele oua rosii, pasca si drob de miel se pun si cozonaci. Iata o reteta de cozonac usor de preparat si foarte savuroasa.
 
Ingrediente:
- 2-3 cani de faina;
- un sfert de lingurita de sare;
- 1 cub de drojdie;
- 3- 5 oua;
- 1-2 cani de lapte;
- 1 lingura de unt topit sau margarina topita;
- nuca, cacao, stafide, rahat si rom.
 
Mod de preparare:
Faina, drojdia si sarea se amesteca pana ce se omogenizeaza. Separat se bat ouale intr-un castron si se adauga laptele si untul. Se bate pana se face o crema fina.

Aceasta compozitie se adauga peste faina, se toarna si o sticluta cu rom pentru a-i da aroma si se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa acoperita la crescut, la o temperatura mai ridicata a camerei.
Se ung tavile pentru cozonac cu margarina sau ulei si se presara putina faina si se da drumul la cuptor sa se incalzeasca.
Dupa ce a crescut compozitia, se intinde ca o foaie si se presara nuca, cacao, rahat si stafide. Se ruleaza, se pune compozitia in fiecare tava, se unge cu galbenus de ou si se baga la cuptor.

Se lasa in jur de 40 de minute la cuptor, pana se rumenesc, si dupa ce se scot se presara zahar farin.
 
Pofta buna!
 
Sursa: TV Satelit

 







Comentarii
ania - 2012-09-19 13:08:59

esti bucatar bun,tu?

sorin - 2011-12-04 23:56:51

Ca o curiozitate,la cozonacul ala nu pui si zahar?.

  •   ______   __   __   _    _    _    _   
     /_   _//  \ \\/ // | || | || | || | || 
     `-| |,-    \ ` //  | || | || | || | || 
       | ||      | ||   | \\_/ || | \\_/ || 
       |_||      |_||    \____//   \____//  
       `-`'      `-`'     `---`     `---`   
                                            
    
  1